Plants vs Zombies

Stratégia játék
Plants vs Zombies játék ingyenes letöltése

Zombik és növények világraszóló küzdelme a Plants vs Zombies játékban. Védd meg az együgyű (és igen vicces) zombiseregtől a házadat a különféle növényekkel.

Plants vs Zombies adatlap

💼 Fejlesztő:PopCap
💿 Kategória:Játék, Stratégia játék
🕹️ Platform:Windows
🕑 Feltöltve:2016-04-04
Játék letöltés

Ne mai játék, de még most is kellemes emlékek tűnnek fel bennem, ha rá gondolok erre a játékra. Számtalan tower defense játékot írtak már előtte is, azóta is – de a PvZ mégis kiemelkedik a többi közül. Miért is?

Először is: vicces. A zombik rendkívül mulatságosak, az alkotók egy pillanatig sem spóroltak a poénokkal – gondoljuk pl. a Michael Jackson zombira. A növények kedvesek, aranyosak és persze megvédik a kertünket. (Az angolul tudóknak még számos poént tartogat a növények neve) És persze a legnagyobb – mosolygós veteményeskerti növények ölik le a zombikat. Páratlan.

Csak egy kicsit húznám a számat a témaválasztás miatt, hiszen már a csapból is zombik folynak ki. Zombis filmek, zombis játékok tömkelege lepi el a piacot. Nem azt mondom, hogy nem szeretem őket, csak sok már egy kicsit. Túlságosan is.

A másik fő szempont, amivel beírta magát a klasszikusok névsorába: fantasztikus a játékmenet. Érezhetően óriási energiát öltek bele a fejlesztők, hogy ne gördülékeny, izgalmas szórakozás legyen hosszú időn át. Kezdőbb és rutinos gémerek is könnyen el tudnak vele szórakozni. Nem zavaróan könnyű, nem idegesítően nehéz. Pont jó. A különféle játékmódokkal sikerült elérniük, nehogy unalomba fulladjon az egész.

Miután jól körberajongtam, pár konkrétumot is írnék. A játékmenet a következő: a már megszerzett növényekből összeállítunk egy csapatot – ezekkel a növényekkel védhetjük meg az aktuális pályán a házat. Ezekből a növényekből a begyűjtött napenergiából bármennyit vásárolhatunk. Lényeg, hogy győzzük le a zombikat. Mindegyik növény más képességekkel bír, van amelyik lassítja a zombikat, van amelyik kíméletlenül pusztítja őket. A sok különféle növény kombinációjából eltérő stratégiákat alakíthatunk ki. Ezek aztán a pálya adottságaitól és az ellenfelektől függően lesznek jók vagy rosszak.

Összességében: egy nagyon kedves, aranyos és nagyszerű játék. Csak ajánlani tudom a letöltését!

Update: Felkerült az oldalra a játék második része is. A kattintás után meg is találod a PvZ2 -t.

Plants vs Zombies letöltése ingyen - elérhető változatok

Hasonló játékok