Segítség a játékok letöltéséhez

Aki játszani szeret rossz ember nem lehet – tartja a kissé bugyuta mondás. Akár jó, akár rossz ember is lakozik benned, a Jatek-letoltes.hu a lehető legjobb oldal ahol járhatsz, hisz itt számtalan letölthető PC játék közül választhatsz. Teljes, próbaverziós (időkorláttal) vagy demo verziósak is megtalálhatóak.

Az itt található játékok PC (windows) verziójúak. Miért jobb letölteni a játékot mint az online játékokkal játszani? Például a letöltött szoftverrel internetkapcsolat nélkül is játszhatsz, illetve nem téped ki a hajadat a folyton-folyvást megszakadó vagy lassú internet miatt. Nem mellesleg a letölthető számítógépes játékok általában jobban kidolgozott, komolyabb és jobb darabok. Válassz tehát kedvedre. Jatek-letoltes.hu : Játék letöltések magyarul egy magyar oldalon.

Hogyan kell letölteni a játékokat?

A játékok lehetnek teljes verziójúak, játékdemók vagy próbaverziók.

A legtöbb játék eredeti nyelvű (többnyire angol) verzióját találod itt – hacsaknem lehetőségünk nem nyílt a magyar nyelvű verzió megadására.

A játékokat az adott játék adatlapjára navigálva tudod letölteni. Válaszd ki a szimpatikus játékot, majd nyomd meg a “Játék letöltése” zöld gombot. Ez a gomb (asztali számítógép esetében) a jobb oldali oszlop felső harmadában találod, illetve a leírás alatt.

Az oldal azonnal és ingyenesen megkezdi a játék telepítőjének a letöltését. Amíg a letöltés tart, nyomd meg a felugró ablakban a Facebook like gombot. Ez nem kötelező lépés, de mindig öröm akár egy apró visszajelzést begyűjteni 🙂

Jelenleg egy játékot sem tárolunk saját szerveren, minden esetben más weboldalakon található telepítőre hivatkozunk. Más oldalról letöltött tartalomért felelősséget nem vállalunk.

Előfordulhat, hogy az adott játék nem letölthető – ezt kérlek jelezd!

Néhány játék esetében letöltés gombra kattintva egy másik oldal nyílik meg. Ilyen esetben innen kell letöltened (továbbra is ingyenesen) a játékot. Bizonyos esetekben ez regisztráció köteles.

Miután lejött a játék a számítógépedre, a biztonság kedvéért futtass le a letöltött fileokon egy vírusirtót. Jatek-letoltes.hu munkatársai nem felelősek az esetlegesen bekapott vírusfertőzés miatt.

Ha esetleg nincsen vírusirtó szoftver telepítve a gépedre, javasolt mindent megtenni a védelem érdekében. Nekem legjobban a G Data Antivirus és a Norton programcsalád antivírusai jöttek be, de lényegében bármelyik megfelel.

Ha valamilyen okból nem megy a letöltés, vagy szétesik az oldal az lehet a böngésző hibája is. A gyors, kényelmes és biztonságos internetezéshez és a Jatek-letoltes.hu használatához mi a Firefox böngészőt ajánljuk.

Miért ingyenesek a játékok?

A világban semmi sincs ingyen; valaki, valamilyen formában biztosan fizetett érte – ha mást nem az idejével. Persze az nem azt jelenti, hogy mégis meg kell lazítanod a pénzes erszényed zsinórját. A Jatek-letoltes.hu játékai mind ingyenesen letölthetőek és játszhatóak! És mindezt legálisan; soha sem hivatkozunk lopott, nem jogtiszta szoftverre (legfeljebb tudtunk nélkül).

El kell ismerni, a legtöbb játék bizony pénzbe kerül, de vannak esetek, amikor az alkotó ingyen adja a lefejlesztett játékát. Nézzük ezeket sorban.

  • Demo verziós játék: A nagy költségvetésű, drága és hosszú játékokból gyakran készítenek játszható demót, amit ingyenesen le lehet tölteni. Ez teljesen érthető, hiszen nem elvárható az átlag játékostól, hogy kigurítson 10-20.000 forintot, egy olyan termékért, amit még ki se próbált. Általában a játék első pályáját szokták beletenni a demóba.
  • Játék próbaverziója: Nagyon hasonlít a demo verzióhoz, csak annyi a különbség, hogy a teljes játékhoz hozzáférsz, de a játékidő korlátozott. Vagyis csak a játékoson múlik, hogy meddig halad előre a játékban, mit fedez fel – de ha lejár a kiszabott idő, akkor vége. Ennél sokkal korrektebb megoldás szerintem a demo.
  • Free to play játék: Teljes verziós ingyenes játék, ahol némi pénzért előnyt, vagy extra dolgokat vehetünk magunknak. Jól felépített rendszer esetén a játék elég bőkezűen jutalmaz – így az ügyes játékos kikerülheti azt, hogy fizetnie kelljen. Rosszabb esetben egy idő után csak szenvedés a játék, ha nem fizetsz. Többnyire ezek a játékok nagyon színvonalasak, vannak olyan jók, mint a fizetősök. Valószínűleg azzal jársz a legjobban, ha ilyen játékot töltesz le.
  • Ingyenes játék reklámokkal: Nyilván nem hülyék az alkotók sem, és ők is szeretnének egy kis zsetont markolni a munkájuk gyümölcseként. Jó megoldás számukra, hogy a játékmenetet időről-időre megszakítja egy reklámblokk, amiből megkeresi majd a magáét. Játékosként nem nagy ár, hogy ingyen szórakozhass. Tipikusan az online, böngészős játékok ilyenek.
  • Nagyon régi játék: Ha egy játék felett már nagyon eljár az idő, akkor az alkotók sokszor úgy döntenek, hogy ingyen odaadják bárkinek aki kéri. Ritka esetben ki lehet fogni néhány igazi csemegét is, de inkább csak a nosztalgia faktor az ami jóvá teszi ezt.
  • Alfa verziójú játék: Vagyis még nem készült el – nem áll azon a szinten, hogy ténylegesen el lehessen pénzt kérni érte. Mondjuk csak néhány pálya van; sok minden hibásan működik, vagy gyakran lefagy. Szerencsére a legtöbb alkotó nem bocsát közre teljesen élvezhetetlen játékot. Azért kell egy kis mazochizmus hogy ilyen játékot töltsön le az ember.
  • Promóció vagy egyéb akció: Van, hogy egyéb termékhez (pl. újsághoz) ingyen jár egy játék; de olykor-olykor az is előfordul, hogy egy akció keretén belül teljesen ingyen meg lehet szerezni valamit. Ez sajnos elég ritka és nyitott szemmel kell járni hozzá.
  • Iskolai project: Ha már van játékfejlesztői oktatás egyetemeket, akkor teljesen természetes, hogy ezek a kurzusok vizsgamunkákat produkálnak eredményként. Ezeknek a játékoknak a célja nyilván az alkotók tanulása volt, és gyakran a suli vége után szétszéled a csapat. Felteszik az internetre, ahol bárki ingyen hozzáfér és lassan elfeledkeznek róla.
  • A készítőt nem érdekli a pénz: Bármilyen hihetetlen, nem mindenkinek fontos a pénz. Van aki csak játékot szeret készíteni és örömet okoz neki, ha mások játszanak vele. Ritka, de ilyen is van.
  • Nem eladható: No nem feltétlen azért mert teljesen gagyi lenne a játék. Hanem mert túlságosan szűk rétegnek szól, vagy csak egy kísérlet, vagy ami a leggyakoribb: túl rövid. Hiszen ki fizetne egy 5-10 perces játékért, amikor ennél nagyobb terjedelműek elérhetőek ingyen is.

Jó szórakozást, oszd meg barátaiddal és családoddal a Jatek-letoltes.hu weboldalt 🙂

Ha elakadtál a játék letöltése során, akkor írj nekünk, megpróbálunk segíteni!

Egyéb hasznos