Pasziánsz

Kártya játék
Pasziánsz játék ingyenes letöltése

A klasszikus sokak által ismert windows-os pasziánsz. Egy játék, amit sosem lehet megunni.

Pasziánsz adatlap

💼 Fejlesztő:Microsoft
💿 Kategória:Játék, Kártya játék
🕹️ Platform:Windows
🕑 Feltöltve:2016-12-15
Játék letöltés

A pasziánsz játékok lényege, hogy egyedül játszhatjuk őket és a céljuk, hogy egy véletlenszerű leosztásból rendezzük el a paklit. A négy színnek megfelelően négy talon van, ahova ásszal kezdődő sorban kell kerüljenek a kártyák, ha sikerült az összes kártyát a helyére tenned, tiéd a győzelem. A játék eredetileg skandináv vagy német eredetű lehet és a 19. században lett igazán népszerű.

A legismertebb verzió a Windows játékok Klondike-ja. Itt hét oszlopba kerülnek leosztásra a kártyák, balról jobbra növekvő számban és minden oszlop legfelső lapja látható csak. A maradék kártyák egy külön pakliba kerülnek, ahonnan szabadon vehetsz ki lapokat.

Ez a verzió alap kelléke volt a legtöbb Windowsnak, a Fekete özveggyel, Fekete macskával és az Aknakeresővel együtt.

A játék folyamán a csak a kisebb lapokat helyezheted a sorban következő nagyobb értékű lapok tetejére és csak különböző szín kombinációban. Tehát piros lapra csak fekete és feketére csak piros kerülhet. A cél, hogy a négy színnek fenntartott talonok aljára kerüljenek az ászok, majd innen indulva a többi adott színbe tartozó lap is a helyére kerüljön.

A játék nem véletlenül örvendett hatalmas népszerűségnek, hiszen a számos lehetséges leosztás minden játszmában újabb kihívást jelent.

Pasziánsz letöltése ingyen - elérhető változatok

Hasonló játékok