Astral Heroes

Kártya játék
Astral Heroes játék ingyenes letöltése

Hearthstone jellegű online gyűjtögetős kártyajáték (CCG). Minden hibájával együtt egy rendkívül szerethető és érdekes indie játék.

Astral Heroes adatlap

💼 Fejlesztő:Apus Software
💿 Kategória:Játék, Kártya játék
🕹️ Platform:Windows
🕑 Feltöltve:2016-09-30
Játék letöltés

A Magic the Gathering óta számtalan fantasy stratégiai kártyajáték látott napvilágot. Számtalan kisebb nagyobb játék jött és eltűnt az idő lefolyóján; papír alapú játékok közül egyre kevesebb éli már csak túl. Ha Te is szereted a műfajt, nem kell aggódnod, hiszen egyre-másra jelennek meg számítógépes verzióban a jobbnál-jobb darabok (A most bemutatott Astral Heroes mellett pl. a Hearthstone is ilyen).

Az Astral Heroes alapszabályaiban rendkívül egyszerű: a modern digitális CCG-khez hasonlóan csak a saját körben lehet cselekedni – konkrétan lényeket lepakolni, használni a képességeiket, varázsolni, vagy eldobni egy lapot a maximális mana növeléséhez. Minden lény a kör végén automatikusan támad, vagyis a taktikai részt csak a lények pozícionálásával lehet menedzselni.

Nagyon ügyesen kiszámított és egyensúlyozott, ötletes lapokkal dolgozik a játék; a casualabb vonaltól kicsit megcsömörlöttek számára igazi örömforrás ez.

Háromféle játékmód elérhető:

  • Custom duel: Vagyis a rendelkezésedre álló lapkészletből kell faragnod egy épkézláb paklit. Egy megkötés van: csak egy bizonyos pontértéknyi lapot használhatsz fel a paklidban. Minden lap más-más pontértékkel bír, persze a magas értékűek a legkecsegtetőbbek. Folyamatos játék során szép lassan feljebb tudod tornászni ezt a pontot, így egyre durvább paklikat rakhatsz össze. Szerintem nem a legjobb rendszer.
  • Classic duel: Minden kártyajátékok legjobb játékmódja. A játék elődjében, az Astral Masters-ben több ezer ilyen játékot is játszottam. Lényegében teljesen random paklikat kapsz. Ez önmagában borzasztóan hangzik, viszont a játékban NINCSEN rossz lap. Mindegyik kártya ilyen-olyan módon hasznosítható és nem csak álomszerű mesekombókban. Csak emiatt megéri leszedni.
  • Draft tournament: Válogatós „verseny” X játékos egy-egy adag random lapot felváltva leválogat, így épít alkalmi paklit a mini-verseny lejátszására. Szintén nagyszerű móka, sajnos túlságosan kevesen Astraloznak, hogy állandóan pörögjön.

Összességében jópofa játék, nagyon sok jó ötlettel. Zárásképp mindenképp megemlítem a gyenge részeit a játéknak: a kényszerű tutorial nagyon rossz, az erőforrásrendszer átgondolatlan, a felhasználói felületet meg csak jóindulattal hívnám elavultnak.

Astral Heroes letöltése ingyen - elérhető változatok

Hasonló játékok