Biztonságosan szeretnél játékokat letölteni? Ezekre figyelj oda! 

Mindenkinek kell egy hobbi, és mindenkinek szüksége van egy olyan elfoglaltságra, amely teljes mértékben kikapcsolja őt, egy hosszú, nehéz nap után. Nem csak a fiatalabbak körében, de a felnőttek között is népszerűek a mai napig a különböző számítógépes játékok. Meg vannak az előnyeik, és a hátrányaik is, azonban elmondhatjuk, hogy, ha az ember nem viszi […]

Mindenkinek kell egy hobbi, és mindenkinek szüksége van egy olyan elfoglaltságra, amely teljes mértékben kikapcsolja őt, egy hosszú, nehéz nap után. Nem csak a fiatalabbak körében, de a felnőttek között is népszerűek a mai napig a különböző számítógépes játékok.

Meg vannak az előnyeik, és a hátrányaik is, azonban elmondhatjuk, hogy, ha az ember nem viszi túlzásba, akkor rengeteg izgalmas élményt szerezhet általuk. A játékok pozitív hatása, hogy különböző ismereteket tanulhatunk segítségükkel, sok esetben pedig képesek javítani a testi és szellemi képességeinket is. A hátrányai miatt azonban mindenképpen meg kell határoznunk azt, hogy napi szinten mennyi időt töltünk (vagy adott esetben tölthet a gyermekünk) ezzel a foglalatossággal, ugyanis, ha ezt a fiatalok túlzásba viszik, megeshet, hogy agresszívabb viselkedést tanúsítanak.

Mik a számítógépes játékok előnyei?

Manapság nehéz lenne olyan otthont találni, ahol nincs valamilyen játékkonzol vagy számítógép a nappaliban, amelyen időnként a gyermek, vagy éppen egy felnőtt eltölt némi időt a számítógépes játékokkal. A felnőttek, és a fiatalok egyaránt napi több órát játszanak, legyen szó a fent említett eszközökről, de gondolhatunk itt egyéb okoseszközre, akár az okostelefonjukra letöltött játékokra is.

A fizikai és szellemi képességek fejlesztése

Mára már egyes tanulmányok szerint bebizonyosodott, hogy amennyiben rendszeresen játszunk videojátékokon, az javíthatja vizuális figyelmünket, gyorsabban tudunk egy-egy feladatot megoldani, és hatékonyabbak lehetünk az életünk során olyan helyzetekben, amikor valamilyen vizuális keresést kell végrehajtanunk. Emellett az előnyök mellé egyértelműen felsorolhatjuk azt is, hogy ezek a játékok nagyobb hatékonyságot tudnak biztosítani számunkra a nyomkövetésben, illetve a célkitűzésben egyaránt.

Egyéb kutatásokból pedig kiderült nem régiben az is, hogy az ilyen játékok fokozhatják a mentális rotációt, illetve a megosztott feladatok végrehajtását is. Több mindenre tudunk egyszerre összpontosítani, és figyelni. Figyelemzavarral küzdő emberek esetében, és rehabilitációs tevékenységek terén is lehetnek pozitív hatásai.

Miért legyünk óvatosak a játékok letöltése során?

Mivel a technológia rettentő gyorsan fejlődik, alkalmazkodnunk kell az újdonságokhoz. Meg kell tudnunk szabni tehát saját magunknak azt is, hogy mennyit töltünk számítógépes játékokkal, ugyanis ha túlzásba visszük az akár komoly függőséghez is vezethet.

Arra azonban mindenképpen érdemes lehet odafigyelnünk, hogy honnan, és hogyan töltsük le eszközünkre a különböző játékokat, ugyanis, mint minden más, ez a dolog is járhat némi veszéllyel. Mindenképpen jó tudnunk, hogy manapság honnan tudunk biztonságosan online letölteni, ezzel kapcsolatban pedig érdemes lehet néhány dologra fokozottan odafigyelnünk.

A játékok biztonságos letöltése

Amennyiben szeretnénk egy ismertebb játékot megszerezni, akkor valószínűleg azt fogjuk látni, hogy az számos helyről letölthető. Érdemes ilyenkor kicsit körültekintően eljárnunk, ugyanis a legjobb, ha csak ellenőrzött letöltési platformokat használnunk. Ezek az oldalak ugyanis a legtöbb esetben rendelkeznek olyan biztonsági funkciókkal, melyek segítségünkre lehetnek a kedvenceink beszerzése folyamán.

A különböző játékletöltési felületek gyakran megkövetelik a személyes adatok megosztását. Ezen felül a játékok és a tárgyak megvásárlása miatt nyilvántartásban szereplő hitelkártya adatokra is szükség lesz. Éppen emiatt érdemes elkerülni a nem ellenőrzött forrásokat, hogy ne érjenek bennünket a kellemetlen meglepetések.

Abban ugyanis sohasem lehetünk teljesen biztosak, hogy a kevésbé biztonságos oldalak hogyan fogják majd az adatainkat felhasználni. Némi körültekintéssel és óvatossággal azonban meg tudjuk akadályozni azt, hogy hitelkártya csalás, illetve személyazonosság lopás áldozatává váljunk.

A legnépszerűbb játékok letöltése gyors és egyszerű lehet, ehhez azonban néhány dologgal nem árt tisztába lennünk. Nézzünk néhány ellenőrzött platformot, melyeken keresztül rengeteg játékot találhatunk.

  • Steam: Ez az oldalon keresztül több ezer játék közül válogathatunk kedvünkre. Ezek a szoftverek felhőben vannak tárolva, gyorsan és egyszerűen letölthetőek különféle eszközökre. Jó tudni, hogy a Steam hitelesíti az adott programot, ami annyit jelent, hogy folyamatosan teszteli, és figyeli a vírusokat.  Emellett életkor szerint osztályoz, ennek köszönhetően, ha a gyermekünk szeretne egy korának megfelelő játékot letölteni, akkor azt gyorsan, és biztonságosan megteheti.
  • Hivatalos weboldalak: A különböző játékokat egyenesen a fejlesztők, és a létrehozó cég hivatalos oldaláról is letölthetjük, ez azonban a legtöbb esetben már költségekkel jár.

Használjunk letöltés során biztonsági eszközöket!

Egy nagyon jól bevált módszer az, ha olyan eszközre töltjük le eleve a számítógépes játékokat, melyek megfelelő vírusvédelemmel vannak ellátva, így ezek a programok gond esetén azonnal jelezni tudnak nekünk.

Abban az esetben, ha a gyermekünk játszik majd az adott játékkal, akkor nagy valószínűséggel még fontosabb számunkra az, hogy megbízható forrásból származzon. Ezért mindenképpen meg kell vizsgálnunk a weboldalt, felületet ahonnan letöltésre kerül.

A legjobb elkerülni a különböző „kalózoldalakat”, ezek azonban sok esetben nagyon csábítóak lehetnek, ugyanis itt olcsóbban találhatóak meg a fizetős játékok, mint az eredeti oldalakon. A kalóz oldalak azonban sok esetben tartalmaznak olyan káros programokat, melyek rengeteg problémát okozhatnak használatuk során. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg kalózjáték pornográfiát is tartalmaz.

Mindenképp érdemes mérlegelni, megéri e a kockázatot, hogy olcsón, akár veszélyeket tartogató játékokat, vagy drágább, de 100%-ban megbízható programokat töltünk le. Mindenképp az utóbbi ajánlott!

Ingyenes játék letöltés magyarul

A jatek-letoltes.hu oldalunk segítségével gyorsan, egyszerűen, és a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk letölteni a kedvenc számítógépes játékainkat. Az oldal kiválóan feltünteti az egyes kategóriákat, így hamarabb megtalálhatjuk, amit éppen keresünk.