Ezek lettek a 2022-es év legnépszerűbb PC játékai

A számítógépes játékok nemtől és korosztálytól függetlenül rendkívül népszerűek napjainkban, az emberek leginkább szórakozás miatt, és kikapcsolódásból próbálják ki az újabb és újabb PC játékokat. Persze a különböző kategóriáktól függhet az, hogy kinek mely játékok jönnek be igazán, ezért az ember eleinte könnyen lehet, hogy nem is találja azt, ami számára a legizgalmasabb. Összeszedtük most […]

A számítógépes játékok nemtől és korosztálytól függetlenül rendkívül népszerűek napjainkban, az emberek leginkább szórakozás miatt, és kikapcsolódásból próbálják ki az újabb és újabb PC játékokat. Persze a különböző kategóriáktól függhet az, hogy kinek mely játékok jönnek be igazán, ezért az ember eleinte könnyen lehet, hogy nem is találja azt, ami számára a legizgalmasabb.

Összeszedtük most azt a 10 PC játékot, melyeket az elmúlt egy év során legtöbbször játszottak az emberek.

1. War Thunder 

A War Thunder egyértelműen az egyik legismertebb, és legnépszerűbb PC játék lett a harc szimulátor/akció kategóriában. A játék során össze kell állítanunk a csapatainkat annak érdekében, hogy ellenségeinket le tudjuk győzni. Ehhez pedig az akció során lehetőségünk van közel 450 típusú II. világháborús harci eszközt is bevetni. A játék összesen három féle módban próbálható ki:

  • Arcade Battle: Ebben a játékmódban viszonylag kevés megkötéssel találhatjuk magunkat szemben, a járművek azonban ebben a módban nem túl realisztikus megközelítéssel lesznek bemutatva.
  • Simulator Battle: Ebben a játékmódban jóval valósághűbb grafikával lettek megjelenítve a hatalmas harci gépek, és eszközök. Élethű töltényeket, hatalmas tankokat, és lélegzetelállító repülőket tudunk kipróbálni a játék során. A töltényekért és a javításért pedig mindig vissza kell sietnünk a bázisra.
  • Realistic Battle: Sokak szerint csak a keménymagnak való, ugyanis ez a játékmód nevezhető a lehető legrealisztikusabbnak.

2. RAID: SHADOW LEGENDS 

A verekedős játékok mindig iszonyat menőnek, és népszerűnek számítanak, főleg, ha szép a grafika, jó a történet, és a játék felépítése sem mindennapi.

A Raid: Shadow Legends egy izgalmas freemium mobil szerepjátéknak sorolható be, melyet az izraeli játékfejlesztő, a Plarium Games dobta a piacra. A Fantasy témájú, szerepjáték során össze kell állítanunk a csapatunkat, ehhez pedig össze kell hívnunk a legfélelmetesebb alakokat: Megjelennek az orkok, a vérszomjas barbárok, illetve a különböző varázslók, és misztikus lények is.

A cél pedig nem más: le kell győznünk a félelmetes seregünkkel a gonosz erőket, hogy a harc után kipakoljuk a kincseskamrákat. Ez a szerepjáték leginkább a csapatok erejének a folyamatos fejlesztéséről szól, a játék során új szereplőket, hősöket szerezhetünk még, és a már meglévőket lehetőségünk van erősebbé, és ellenállóbbá fejleszteni.

Magát a játék kezelését igazából nagyon gyorsan el tudjuk sajátítani, sőt szerencsére még a különböző taktikai érzékünkre sem lesz szükségünk a győzelemhez, ezt pedig leginkább az AFK harcoknak köszönhetjük.

3. A Plague Tale: Requiem

2022-ben jelent meg, és hamar a legfelkapottabb játékok közé került, ez azonban okkal történt így. Az elhagyatott, patkányok martalékává vált szülőföldjét kell hátra hagynia a testvérpárnak, Amicia-nak és Hugo-nak, majd szembe kell nézniük a rájuk váró veszélyekkel, és ellenségekkel.

4. WARFACE

Az akciójátékok kategóriájában a Warface rendkívül nagy népszerűségnek örvendett a múlt év során, ha pedig valóban egy akciódús, és izgalmas PC játékra vágysz, akkor ez tuti befutó lesz nálad!

A története bár számunkra nem ad túlságosan sok támpontot, az azonban hamar kiderül, hogy a speciális erők tagjaként kell megállnunk a helyünket, és mindent beleadva harcolnunk a sivatagi városok poros utcáin, a trópusi vidékeken, vagy éppen a jeges tájakon.

A játék során összesen négy jól összerakott, remekül kidolgozott kaszt közül tudunk kedvünkre választani. Ennek köszönhetően beleláthatunk a felcserek, a rohamosztagosok, a mérnökök, illetve a mesterlövészek életébe is. Minden kaszt különböző specialitásokkal rendelkezik, melyekre mindenképpen szükségünk van ahhoz, hogy a csapatunk győztesként jöjjön ki a csatából.

5. Grand Theft Auto V

A város bűnös utcáin végig haladva, különböző akciódús eseményeket átvészelve, a kisstílű gengszterből hírhedt bűnözővé válunk majd.

A Grand Theft Auto V egy olyan akciójáték, amely során tabuk nélkül találhatjuk szembe magunkat drog ügyletekkel, a fegyvercsempészekkel, vagy éppen alvilági arcokkal és prostituáltakkal. A sorozat folyamán ezúttal egyedülálló módon van lehetőségünk arra is, hogy akár egyszerre három izgalmas karakter bőrébe bújva járjuk be a város alvilági területeit, és sötét utcáit a félelmetes éjszakában.

Megismerhetjük Michael De Santa személyét, aki ezúttal egy visszavonult bankrabló és részt vesz az FBI tanúvédelmi programjában.

Izgalmas karakter lehet természetesen Trevor Philips is, aki egy forrófejű drogdíler. Eredetileg katonai pilóta szeretett volna lenni, ám elviselhetetlen természete és agresszív viselkedése miatt eltanácsolták.

Mellettük megjelenik még a képernyőn Franklin Clinton is, aki egy utcai behajtó. Mindent megpróbál elkövetni annak érdekében, hogy ki szakadjon a mostani életéből, egyszer és mindenkorra maga mögött hagyja a gettó életet.

6. WarFrame 

Ez a játék kétségkívül az egyik legszuperebb akciójátéknak nevezhető, ami egy egyszerű harcnál jóval többet tartogat számunkra. A történet során olyan Nindzsaként kelhetünk életre, aki egy egyedi, űrbeli univerzumban fog helytállni, átélve izgalmas helyzeteket, hatalmas fordulatokat, és meglepő történeteket.

Ez a játék rengeteg pörgős csatát tartogat számunkra, az elképesztően gyönyörű grafikája pedig hamar magával ragad, és lebilincsel.

7. Crossout

A Crossout bátran nevezhető egy vagány autós játéknak, ám a menete során lehetőségünk van speciális fegyverekkel, és őrült alkatrészekkel felszerelni a járgányunkat annak érdekében, hogy túléljük az apokaliptikus támadásokat.

A páncélok, a különböző buzogányok, a kerekek, és a tüskék, mind bevethetőek a harc során, ezek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy extra képességekkel tudjuk felruházni az autónkat.

8. Elden Ring

Az Elden Ring valóban új játéknak mondható, ugyanis 2022-ben jelent meg. Egy lenyűgöző, félelmetes, és kihívásokkal teli világba repít el bennünket, ahol mindent meg kell tennünk a túlélésért. Sokak szerint ez a játék a Dark Souls sorozat alkotóinak az eddigi legambiciózusabb játéka.

9. Hogwarts Legacy

Amennyiben igazán nagy Harry Potter rajongó vagy, akkor ez a PC játék biztosan a kedvenceid közé tartozik majd. A Roxford ugyanis újra megnyitotta kapuit azzal a céllal, hogy átéljük életünk legnagyobb kalandjait J.K Rowling által megálmodott varázslatos világban.

Ebben az 1800-as évek környékén játszódó történet során a Roxford diákjaként lehetőségünk nyílik kipróbálni ezzel az izgalmas szerepjátékkal minden varázslatot, amiről eddig csak álmodtunk.

10. Gotham Knights

Batman halott, ennek következtében a város nyugalmát ezúttal a DC ifjú titánjai veszik a kezükbe, és munkájuk során megpróbálnak mindent elkövetni annak érdekében, hogy megvédjék Gotham sorsát, az itt élők épségét.

A hőseinkkel lehetőségünk nyílik a városka legsötétebb, elfeledett titkainak feltárására, a kooperatívan is élvezhető Gotham Knights során ismerős gonosz alakokkal, és félelmetes ellenségekkel fogjuk majd szembe találni magunkat.